Miért gondolják vezetőink, hogy önkényesen cselekedhetnek?

2017.07.11., kedd

Választott vezetőink úgy gondolják, hogy megválasztásuk feljogosítja őket az önkényes cselekvésre. Miért állítjuk ezt?

Amikor egyes útszakaszok forgalmi rendjének változtatását kértük, hogy valóban közelebb kerüljünk az általuk hangoztatott - és elrontott - élhető város lehetőségéhez, azt a választ kaptuk, hogy azért, hogy a kérés tárgyalási alapot képezhessen, 2700 aláírást kell bemutassunk. Örömmel nyugtázzuk: kérésüknek hamarosan eleget teszünk: jelenleg több, mint 2300 polgártársunk támogatott aláírásával, és a folyamat nem zárult le. Hamarosan a vezetők elé terjesszük a kért aláírásokat.

Vezetőink viszont nem kérdezték meg a lakósságot a Híd utca egyirányításáról. Nem gyűjtöttek aláírásokat, nem kérdezték meg az érintett lakókat, egyáltalán, semmiben nem konzultáltak az érintettekkel - azaz velünk, szentgyörgyi polgárokkal.

Mi, civil szervezetként rendelkezünk

  • a vezetőink által kért aláírások döntő részével, és a belátható, közeli jövőben eléjük terjesszük
  • azzal a 15 000 eurós értékű tanulmánnyal, amit vezetőink megrendeltek, kifizettek, de soha nem alkalmaztak
  • urbanisztikai tanácshatározattal, melyben kérik a kétirányúsítást
  • szakember által készített körforgalom-tervvel, melyet eljuttatunk a vezetőkhöz
  • kellő alázattal és szociális érzékenységgel, hogy észrevegyük és kimondjuk a problémát, és megoldást javasoljunk

Vezetőink rendelkeznek

  • a beosztásukkal, ahová mi választottuk meg őket, és amely beosztással visszaélenek és önkényesen döntenek arról, hogyan éljük mindennapjainkat a városban

Sepsiszentgyörgy nem a vezetők tulajdona. Nem dönthetnek kényük-kedvük szerint, nem engedjük ezt meg. Sepsiszentgyörgy azoké az embereké, akik lakják, adót fizetnek, munkába járnak, gyereket nevelnek, jövőt terveznek ebben a városban.

Mi, civil polgárok nyugodtak vagyunk és határozottak. Miért? Mert az elmúlt évszázad történelmét sokunk megélte, és tudjuk - hiszen láttuk, mi lesz minden önkényes hatalom osztályrésze.